Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

KOJE OSOBNE PODATKE SKUPLJAMO OD POSJETITELJA NAŠE WEB STRANICE?

Prilikom prijave na newsletter (sustav za primanje obavijesti) pohranjujemo vašu e-mail adresu, ime i prezime kojim ste se registrirali, a koje ne mora nužno odgovarati vašem stvarnom imenu, IP adresu, s vremenom prijave i potvrde.

Ne odgovaramo za krivo unešene podatke poput pogrešne e-mail adrese ili krivo unešenog imena.

KADA PRIKUPLJAMO PODATKE?

Prikupljamo podatke prilikom prijave na newsletter.

KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom prijave na newsletter i pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

KAKO MOŽETE TRAŽITI BRISANJE VAŠIH PODATAKA?

Na dnu primljene e-mail obavijesti postoji poveznica za odjavu ili pošaljite e-mail poruku s adrese kojom ste registrirani u sustav na email koji je naveden na dnu stranice, te zatražite brisanje.

KAKO ŠTITIMO PODATKE O POSJETITELJIMA?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima.

Svaka vaša komunikacija prema našim stranicama osigurana je naprednim SSL certifikatom sa 256 bitnom enkripcijom.

Vašu sigurnost konekcije možete provjeriti na SSL Checkeru

KORISTIMO LI “KOLAČIĆE”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Napomena: Naš sustav ne dozvoljava nikakvu indentifikaciju stvarnog korisnika korištenjem kolačića.

Mi koristimo kolačiće za:

Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.
Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

Ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

OBJAVA PREMA TREĆIM STRANAMA

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

POVEZNICE TREĆIH STRANA

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi informaciju ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisna pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

GOOGLE ANALITIKA

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem e-maila, razgovora s nama ili slanjem upita.

KAKO NAŠA STRANICA OBRAĐUJE SIGNALE KOJI SE NE SMIJU PRATITI?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

DOPUŠTAJU LI NAŠE STRANICE PRAĆENJE PONAŠANJA TREĆE STRANE?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

ZAŠTITA OD SPAM-A

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku:Naša vina


Sva naša vina su ekološka i nalaze se pod nadzorom tvrtke “Biotechnicon“ d.o.o.

Upravo zbog specifičnosti podneblja i klimatskih uvjeta na otoku Visu, već smo 20 godina ekološki proizvođači grožđa, te obrađujemo vinograde prema načelima ekološke proizvodnje.

Protiv bolesti se borimo uz pomoć sumpora i bordoške juhe i ne upotrebljavamo umjetna gnojiva.

Bugava

bijelo suho, kvalitetno, alk.13,00

Vino se dobiva od autohtone sorte Bugava. Naši vinogradi s Bugavom se nalaze na predjelima Volijok i Vergotovo koji se nalaze u Dračevom polju. Kod obrade vinograda ova sorta traži jako puno pažnje i brige jer je osjetljiva na vremenske nepogode i bolesti. Ovo je vino moćne žuto zelene boje te ima voćni i izraženi bukea.

Rukatac

bijelo suho, kvalitetno, alk.12,5

Dobiva se od autohtone sorte Maraština ili Rukatac. Vinograd s Rukatcem se nalazi na predjelu Vošćica gdje mu pogoduje izrazito bogata zemlja pomiješana sa pijeskom. Rukatac je osjetljiv na bolesti i nametnike, a vino je izrazitog voćnog mirisa, žute boje i punog bukea.

Plavac mali

crno suho kvalitetno vino, alk.13,5

Dobiva se od sorte Plavac mali, a njegovi vinogradi se prostiru na predjelima Vela Jubišća, Milna, Vošćica i Volijok. Ova sorta ima veliki potencijal, te s godinama očekujemo i vrhunska vina koja će biti rezultat kvalitetne obrade vinograda i idealnih položaja vinograda Plavca malog.


Prodaja vina

Kako bi kupili vino (minimalna narudžba dvije boce) koju bi dostavili na vašu adresu putem Trust službe, Hp express ili DHL, molimo vas da se javite na broj: +38598303483 — Oliver Roki ili putem maila na rokis.web@gmail.com.


Plisko poje


Plisko Polje je malo naselje koje je 7 km udaljeno od grada Visa.

Smješteno je u dolini u kojoj je u vrijeme 2. Svjetskog rata bio saveznički aerodrom, kojeg su nakon rata stanovnici pretvorili u vinograd. Zahvaljujući spomenutom aerodromu na Visu, spašeno je 218 zrakoplova i preko tisuću pilota te članova posade.


Najčešće su na viški aerodrom po gorivo stizali američki teški bombarderi nazvani “leteće tvrđave” i “Liberators”.

Kriket


Kriket je na otok Vis donio Komodor William Hoste, Mladi Nelson kako su mu tepali Englezi. Vis je tada bio njegovo uporište s kojeg je pustošio francusko brodovlje po Jadranu. Da ubije dosadu svojih vojnika, osnovao je kriket klub. Vis je tada proživljavao svekoliki procvat, za samo par godina narastao je na desetak tisuća ljudi. Odlaskom Engleza, kriket je pao u zaborav.

Saznavši za ovu povijesno dokoličarsku anegdotu, povratnik iz Australije i zaljubljenik u kriket, viški vinar Niko Roki odlučio je zajedno sa sinom Oliverom obnoviti zaboravljeni sport kriketa na Visu. Uskoro se skupila respektabilna momčad, a počeo je i rad s omladinskim pogonom, improvizirao se teren, prijatelji iz bijelog svijeta donirali su skupu opremu. Vijest se pročula po svijetu tako da Vis danas ima potpuno novi kriket turizam i to najčeće izvan glavne sezone kad je svaka kuna viestruko vrjednija.

Klubovi iz cijele Europe, ali i cijelog Comonnweltha sada dolaze na Vis igrati kriket.


Za više informacija o kritetu na Visu posjetite službenu stranicu viscricket.com.

Zauzmi stol

Kako bi naručili peku i osigurali svoje mjesto u konobi Rokis, molimo vas da nam se najavite na broj: +38598303483 — Oliver Roki. Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.